Information om Ryanair


LITEN VÄSKA

Alla passagerare har rätt att ta med en liten personlig väska ombord som måste passa under sätet framför dig (40cm x 20cm x 25cm). Exempelvis handväska, datorväska eller liten ryggsäck.PRIORITET & 2 KABINVÄSKOR

Passagerare som har köpt “Prioritet & 2 kabinväskor” eller Regular / Flexi Plus biljett eller anslutande flygbiljett kan ta med ytterligare en 10 kg väska ombord som måste passa in i bagagemåttet (ej överstigande 10 kg och storleken 55 cm x 40 cm x 20 cm).

KOSTNAD

Du kan lägga till ”Prioritet & 2 kabinväskor” vid bokningstillfället, vid incheckning och fram till 40 minuter före avgång i appen, med priser mellan €/£6 och €/£14.

FÖRDELAR

Huvudfördelarna med denna tjänst är att du kan gå ombord på flygplanet via prioritetskön samt hoppa över kön vid bagagebältet och åka direkt till din destination.

TIPS

Prioritet och 2 kabinväskor kan köpas upp till 40 minuter före den schemalagda avgångstiden och återbetalas inte.

Prioritet och 2 kabinväskor kan sälja slut snabbt, om det inträffar så är ett annat alternativ “10kg incheckningsväska”, klicka här för mer information.

Vänligen observera att passagerare som har köpt Prioritet inte kommer att bli ombedda att placera sin kabinväska i flygplanet annat än om nödvändigt på grund av driftsskäl.

ANNAN INFORMATION

Passagerare med medicinsk utrustning kan fortfarande ta med dessa föremål ombord gratis med förbehåll för att det godkänts i förväg av vårt team för särskild assistans.  

10 KG INCHECKNINGSVÄSKA

Den andra 10 kg incheckningsväskan (55cm x 40cm x 20cm) måste deponeras vid väskavlämnings disken innan du går in i säkerhetskontrollen. Vid ankomst till din destinationsflygplats hämtar du väskan på bagagebältet.

KOSTNAD

En 10kg incheckningsväska kostar mellan 110:- och 260:- beroende på val av rutt och resedatum.  Vänligen uppmärksamma att när du väl köpt denna produkt är den inte återbetalningsbar.

Icke-prioriterade kunder som inte har lagt till en väska i sin bokning kan fortfarande köpa en 10 kg rullväska hos flygplatsens väskavlämnings disk för 260:- eller 260:- vid gaten. Du kommer att hämta denna väska på bagagebältet på din destinationsflygplats. (OBS Kom ihåg att ta ditt pass med dig om du behöver gå igenom passkontrollen på din destinationsflygplats.) 

Observera för icke-prioriteringskunder, om den lilla gratisväskan inte passar i väskmåttet så betalar de en väskavgift vid gaten på 260:- för att väskan ska märkas och placeras i flygplanets lastutrymme. Väskan hämtas på bagagebältet på destinationen.

FÖRDELAR

De huvudsakliga fördelarna med denna nya policy är att  minska flygförseningar och  erbjuda ett billigare alternativ för incheckat bagage. Packa mer vätskor i en 10kg incheckad rullväska. Gå till gaten “hands free.”

TIPS

Incheckningsväskan på 10 kg kan köpas upp till 40 minuter före flygets schemalagda avgångstid och återbetalas inte.

ANNAN INFORMATION

Passagerare med medicinsk utrustning kan fortfarande ta med dessa föremål ombord gratis med förbehåll för att det godkänts i förväg av vårt team för särskild assistans.  

Tillåten vikt på incheckat bagage

Från 1 november 2017 introducerar Ryanair en ny enklare policy för incheckat bagage, ett pris 260:- och en storlek (20kg).

Den nya bagagepolicyn gäller för alla kunder som har bokat att resa från och med 1 november. Vår existerande policy gäller för alla flygningar till och med 31 oktober. 

Vid bokningstillfället kan du välja att betala en avgift för att checka in 20 kg bagage (högst två väskor per passagerare). Du kan lägga till incheckat bagage efter bokningstillfället via alternativet Hantera min bokning på senast fyra timmar före ordinarie avgångstid. Avgifterna för incheckat bagage debiteras per person och enkelresa. En högre bagageavgift på 420:- per person/enkelresa gäller när incheckade väskor köps efter den initiala bokningsprocessen via Min bokning, Ryanairs callcenter eller biljettdisken på flygplatsen.

Om du bokar online får du rabatt. Det utgår högre avgifter när du betalar för incheckning av bagage via Ryanairs telefonbokningscenter eller vid flygplatsens biljettdisk, under högsäsong och på vissa rutter. Priserna för incheckat bagage kan variera, men det är avgiften vid bokningstillfället och/eller betalningstillfället som gäller. Som hjälper dig, kan du chatta med en i vårt team, klicka här

Fullständig information om avgifter för incheckat bagage finns i vår Prislista (klicka här). Var god se vår prislista samt regler och villkor för incheckat bagage för mer information. 

Det är tillåtet att dela bagagetillåtelsen med andra i samma flygbokning när ni checkar in tillsammans.

Passagerare vars incheckade bagage överskrider den vikt de betalat för debiteras aktuell avgift för bagageövervikt på resdagen. För närvarande är avgiften för bagageövervikt £11/€11 per kg (eller motsvarande i lokal valuta).

Kan jag checka in musikinstrument eller köpa en extra stol för att ta med det i kabinen?

En kabinväska som väger upp till 10 kg med maxstorleken 55cm x 40cm x 20cm, plus 1 liten väska upp till 35 x 20 x 20 cm kan medföras per passagerare*.

Spädbarn (8 dagar – 23 månader) som sitter I vuxens knä har ingen bagagetillåtelse, dock kan en babyväska upp till 5 kg medföras av medföljande vuxen utöver sin egen bagagetillåtelse.

På grund av platsbegränsning i kabinen ryms endast 90 stora kabinväskor (55 x 40 x 20 cm) väskor utöver det placeras utan kostnad i flygplanets bagageutrymme.

*En babyväska upp till 5 kg kan medföras av medföljande vuxen utöver sin egen kabinväska när ett spädbarn (8 dagar till 23 månader) reser i en vuxens knä.

Extra/förstora kabinväskor kommer att nekas vid gaten, eller om möjligt, placeras i flygplanets bagageutrymme mot en avgift på 525:- (statlig moms gäller vid inrikesflygningar).

Fråga gärna i väskavlämnings disken innan du passerar säkerhetskontrollen om du är osäker.

Vätskor i handbagaget

Vid passage genom flygplatsens säkerhetskontroll:

  •  Medhavda vätskor måste förvaras i behållare om max 100ml (3.4 ounces)
  •  Alla vätskor måste medföras i en transparent återförslutbar plastpåse om max  20cm x 20cm som totalt rymmer upp till en liter
  •  Du måste kunna stänga påsen helt och få plats med den i ditt handbagage
  •  Påsen med vätska måste tas ut ur ditt hanbagage och kontrolleras separat

Bebismat och mjölk 

  •  Om du reser med ett spädbarn är du tillåten att medföra så mycket bebismjölk, mjölkpulver, steriliserat vatten och bebismat som behövs för din resa även om det överstiger den ordinarie begränsningen för vätskor. Dessa behöver inte rymmas i den transparenta påsen men du ska ha dem redo för att inspekteras av flygplatsens säkerhetspersonal

Flytande mediciner

  •  Du är tillåten att medföra flytande mediciner som krävs för din resa. Medicinen behöver inte rymmas i den transparenta påsen men du ska ha den redo för att inspekteras av flygplatsens säkerhetspersonal. 

Priserna i denna text är omvandlade från Euro och kan ha ändrats efter detta skrevs.