Information om Wizzair.

BagageVÄSKA OMBORD
Ersättning: Ombord
MAX. 10 KG
40 x 30 x 20 cm *

GRATIS
* Måste passa under sätet framför dig; kan
vara en laptopväska, damhandväska eller
liten ryggsäck.KABINVÄSKA
Bagagetilldelning: Ombord
MAX. 10 KG
Hjul: Tillåten/inte Obligatoriska
55 x 40 x 23 cm *
VID KÖPMED WIZZ PRIORITY
*Måste få plats i utrymmet ovanför din stol


INCHECKAT BAGAGE
* UPP TILL 6 INCHECKADE VÄSKOR/PASSAGERARE
Bagagetilldelning: Incheckade väskor
Max. 10 KG, 20 KG ELLER 32 KG
149 x 119 x 171 cm *
VID KÖP

Obs! Varje Wizz Air passagerare får ta med sig en KABINVÄSKA (vars specifikationer listas ovan) gratis. För att ta med ytterligare kabinväska (vars specifikationer listas ovan) lägger du till WIZZ Priority i din bokning. Genom att göra det får du ta med dig totalt två stycken väskor ombord.
* Storlekens mått omfattar inte handtag/hjul. Hjulen måste dock läggas till Mer än 5 cm på väskans storlek.
TILLÅTET BAGAGE

När du flyger med WIZZ kan varje person ta med:

 • En gratis kabinväska (max. storlek 40 x 30 x 20 cm, 10 kg) som ska placeras under sätet.
 • Ytterligare ett större handbagage, vi kallar det en ”kabinväska” (med eller utan hjul) – som du får när du lägger till WIZZ Priority.
 • Upp till sex styckna incheckade väskor: max. tre incheckade väskor kan köpas online på wizzair.com eller via callcentret och resten kan köpas på flygplatsen.
 • Taxfree-varor som köpts på flygplatsen efter säkerhetskontrollen.

WIZZ Priority

Ta med två väskor ombord: en ovanför sätet/en under sätet

Om du köper WIZZ Priority-tjänsten (eller om du har rätt till WIZZ Priority med WIZZ Privilege Pass, WIZZ GO eller WIZZ Plus-paketen) har du rätt att ta med you a free Carry-on Bag (max. size 40 x 30 x 20 cm*) and an extra “Trolley Bag” (max. 55 x 40 x 23 cm*; with or without wheels, but must remain within size, weight limits). Du får garanterat ta med dig bägge väskor in i kabinen, såvida det inte är möjligt på grund av driftsbegränsningar.

Passagerare utan WIZZ Priority

Ett handbagage gratis

Passagerare har rätt att resa gratis med ett handbagage (max. storlek 40 x 30 x 20 cm*). Om du inte har köpt WIZZ Priority och din väska överskrider de här måtten måste du betala en avgift på flygplatsen.Vätskor får endast tas med ombord i en 100 ml stor behållare, nerstoppad i en genomskinlig, återförslutbar 1 liters plastpåse med måtten 20 x 20 cm. Ditt bagage kontrolleras på flygplatsen.

Ytterligare föremål ombord

Du får ta med följande föremål ombord utan kostnad:

 • en kappa eller filt
 • mobiltelefon
 • läsmaterial för flygningen
 • för barn yngre än två år: mat för resans längd och en ihopfällbar barnvagn eller en liten krubba (får tas med fram till flygplanets dörr eller stege)
 • ett par kryckor för passagerare med fysiskt handikapp

Köp till bagage

Köp extra bagage, under eller efter din bokning, på sidan för flygsammanfattningen!

 • alternativt, köp under incheckningsprocessen online upp till tre timmar innan avgång. Du kan även betala på flygplatsen när du anländer, men avgifter är betydligt högre. Vi rekommenderar att boka online om du kan.

STÄNGINCHECKAT BAGAGE

Storlek och vikt

Ditt incheckade bagage får inte vara större än:

 • Bredd: 149 cm
 • Höjd: 119 cm
 • Längd: 171 cm

Incheckade väsktyper:

 • 10 kg incheckad väska
 • 20 kg incheckad väska
 • 32 kg incheckad väska

Du kan checka in upp till tre incheckade väskor. Wizz Air presenterar en ny typ av incheckad väska med en högsta vikt på 10 kg, förutom de redan befintliga alternativen på 20 kg och 32 kg. Du kan checka in max. 1 väska på 10 kg, 2 väskor på 20 kg eller 3 väskor på 32 kg. Andra kombinationer av incheckade väskor är inte möjliga att köpa online.En sittvagn/hopfällbar barnvagn får checkas in gratis för varje spädbarn

VAD SKA JAG GÖRA OM MIN VÄSKA HAR SKADATS UNDER RESAN?

Fyll i en skadeanmälan när du anländer, innan du lämnar transitområdet. Reparera din väska och få ett kvitto. Vi kommer täcka kostnaderna av reparationen mot detta kvitto.

Om din väska inte går att reparera ska du be om en skriftlig bekräftelse från reparationsbutiken, inklusive information om typ av väska och dess värde. Du kommer få ett brev med anvisningar när du anmäler ärendet på flygplatsen, följ dessa noga!
VAD SKA JAG GÖRA OM MITT BAGAGE HAR KOMMIT BORT?

Gå till reklamationsdisken för Borttappat bagage medan du fortfarande befinner dig i transitområdet och be om hjälp. Vår marktjänstrepresentant kommer att ge dig en rapport gällande förseningen av ditt bagage, som du kan använda i försäkrings- och reklamationssyfte vid behov.

Se till att värdet av ditt bagage anges i rapporten. Du kommer att få ett referensnummer som du måste ange i all korrespondens med oss. Du kommer få ett brev med anvisningar när du anmäler ärendet på flygplatsen. Följ dessa noga.
JAG GLÖMDE KVAR MINA TILLHÖRIGHETER OMBORD. VEM BÖR JAG KONTAKTA?

Kontakta omedelbart flygplatsernas avdelning (både för avgång och destination) för förlorad egendom.

FÅR JAG TA MED MINA VÄRDESAKER IN I KABINEN?

Ja, det får du. Om du inte köpt WIZZ Priority och checkat in ditt handbagage, rekommenderar vi alla passagerare att plocka ur sina viktiga tillhörigheter och ta med dem ini kabinen (såsom personliga hygienartiklar, pass och andra dokument samt värdefulla föremål, såsom smycken, telefoner, kameror.

Max. storlek för alla personliga föremål tillsammans får inte överskrida 40 x 30 x 20 cm.
OCH OM JAG HAR EN MINDRE VÄSKA? KAN DEN TA MED MIN RYGGSÄCK OMBORD?

Passagerare får resa med ETT gratis handbagage. Om ditt handbagage är mindre än 40 x 30 x 20 cm får det tas med in i kabinen men måste placeras under sätet framför dig.
FÅR JAG TA MED EN LITEN VÄSKA MED MIG IN I KABINEN OM JAG CHECKAT IN MITT HANDBAGAGE?

Om du inte köpt WIZZ Priority och checkat in ditt handbagage får du inte ta med någon mer väska in i kabinen. Vi rekommenderar alla passagerare att ta ur sina viktiga tillhörigheter ur handbagaget och ta dem med in i kabinen (såsom hygienartiklar, mediciner, pass och andra dokument) och värdesaker, såsom smycken, telefoner och kameror. Max. storlek för alla personliga föremål tillsammans får inte överskrida 40 x 30 x 20 cm.
OM JAG BARA HAR ETT HANDBAGAGE OCH JAG CHECKAR IN ONLINE, MÅSTE JAG ÄNDÅ GÅ TILL INCHECKNINGSDISKEN?

Ja, men bara om du inte köpt Wizz Priority Om ditt handbagage är större än 40 x 30 x 20 cm måste du checka in det på flygplatsen mot en extra kostnad och du kan sedan hämta det på bagagebandet på ankomstflygplatsen. Om ditt handbagage är mindre än 40 x 30 x 20 cm får du ta med det in i kabinen men måste placerat det under sätet.
FÅR JAG TA MED MIG MIN SKID-/SNOWBOARDUTRUSTNING?

Ja, du får ta med din skid-/snowboardutrustning som incheckat bagage. En extra skatt på 30 euro per passagerare per flyg och per väska tillämpas.
FÅR JAG TA MED MIG MIN SKID-/SNOWBOARDUTRUSTNING?

Nej, du får bara ta med dig ett set av sportutrustning per passagerare och per flyg. FÅR JAG TA MED MIG MIN SKID-/SNOWBOARDUTRUSTNING UTAN FÖRPACKNING?

Nej, du får bara ta med dig skid-/snowboardutrustning i ett fodral. Observera att vi inte kan tillhandahålla packningsmaterial.Var detta till hjälp? JA | NEJSTÄNGFÅR JAG GARANTERAT TA MED MIG MIN SPORTUTRUSTNING?

Nej, tyvärr är antal sportutrustningar per flyg begränsat. Därför föreslår vi att du lägger till den här typen av bagage redan när du gör bokningen.
VAD HÄNDER OM MIN SKID-/SNOWBOARDUTRUSTNING UPPVISAR SKADOR EFTER FLYGET?

Vi är inte ansvariga för skador på ömtåliga föremål till följd av transport. Bagage innehållande ömtåliga föremål får endast transporteras som Incheckat bagage med Ansvarsbegränsningsetikett.KAN JAG LÄGGA TILL SKID-/SNOWBOARDUTRUSTNING EFTER ATT MIN BOKNING ÄR KLAR?

Ja, du kan lägga till sådan utrustning upp till tre timmar innan avgång online eller via Wizz Air callcenter. Om du begär att få lägga till sådan utrustning via Wizz Air callcenter kommer en transaktionsavgift att debiteras. Den här transaktionsavgiften är inte återbetalbar.
VILKEN TYP AV SPORTUTRUSTNING FÅR JAG TA MED MIG?