KRAKOW

Unna Dig en härlig kortresa till Krakow, en av Europas vackraste städer.

Unna Dig en härlig kortresa i en av Europas vackraste städer Krakow. På bara fyra dagar så käns det att man varit borta och man kommer hem med nyladdade batterier och fantastiska minnen.

Det finns otroligt mycket vackert att se i Krakow, exempel såsom hundra år gamla vackra byggnader, vackra vyer och konstverk i världsklass. Krakow är stolta över att ha den finaste samlingarna i Polen, och museer runt om i världen är avundsjuka på alla dess skatter. Det är inte så att stan är full av historiska världsattraktioner eller makalösa konstmuseer. Det är staden i sig som är underbar.

Under fyra dagar har du möjligheten till att beskåda och uppleva det historiska och romantiska Krakow.

Utflykter till koncentrations- och utrotningslägren Auschwitz utanför Kraków som ger en smärtsam påminnelse om de grymheter som människor är i stånd att utföra och den underbara saltgruvan Wieliczka Ingår i samtliga Polenresors Krakow paket. Saltgruvan Wieliczka kan bytas ut mot Guidning i Krakow om man vill det.

Guidad rundtur i Gamla Stan och låt dig tjusas av dess innersta hemligheter eller bara njut av en kopp kaffe på något av kaféerna i sekelskiftesmiljö.

Vare sig ni gillar att äta gott, gå på nattklubb, sitta med en kall Öl och njuta på torget i Gamla Stan eller shoppa så är utbudet i det närmaste oändligt.

Våra flygpaket är upplagda med tre övernattningar lägga till fler övernattningar om ni så önskar.

Mat

Polens paradrätt, den fyllda pirogen (pierogi), finns att köpa i minsta lilla stånd och på lyxigare restauranger. Det finns flera goda ölsorter att välja emellan, både ljusa och mörka och flera är gjorda i Polen. Till ölen kan man med fördel ta en bagel (obwarzanki) som går att köpa var som helst på gatan. I Kraków går det att äta överallt och missa inte att inmundiga en måltid i de judiska kvarteren när ni ändå är där. Går ni igenom de judiska kvarteren kommer ni fram till floden Wisla vari det finns otal båtar med bra restauranger till bra priser.

Utflykter

Fastän Kraków ligger väldigt långt ner i Polen så är staden belägen med lagom avstånd till Polens tyngsta sevärdheter. Förintelse- och koncentrationslägret som ligger Auschwitz-Birkenau behöver ingen närmare presentation eftersom det är ett måste vid ditt besök i Polen. Saltgruvan i Wieliczka är ett av Unescos tolv världsarv och ligger några mil utanför Kraków. Ni kan kryssa i de utflykter som ni vill se och vi lägger till det i resplanen.

Sevärdheter

Rynek Glówny är ett av Europa största torg och vackert beläget centralt i staden med Mariakyrkan i närheten. Här trängs restauranger och caféer som slåss om besökare tillsammans med hästdroskor och minitåg. Du får inte åka ifrån Kraków utan att ha besökt de judiska kvarteren, Kazimerz. Här bodde ett stort antal judar som under andra världskriget fördes till koncentrationsläger där de senare dog. Området är under uppbyggnad även om det ser väldigt nedgånget ut. Kungaborgen Wawel är också värt ett besök eftersom det inhyser Damen med hermelinen, da Vincis berömda målning. Kungaborgen ligger strax utanför muren som omger citykärnan och då det kan bli långa köer rekommenderar vi att ni lägger ert besök tidigt på dagen. Det går att få guidade visningar eller strosa runt på egen hand.

Shopping

Det stora varuhuskomplexet Krakówska inhyser över 250 butiker och de håller fantastiska priser på sina utbud. Det finns något för alla i varuhuset; leksaker, sportartiklar, en uppsjö av skönhetsprodukter och till och med en matbutik. Gå gärna in i matbutiken som bjuder på många intressanta matvaror som vi inte har i Sverige. Befolkningen är väldigt serviceinriktad och hjälper dig gärna om du bara vågar fråga. I Krakóws centrum finns många småbutiker där du kan hitta bland annat kläder, smycken, souvenirer och böcker till mycket bra priser. När du har shoppat klart passar det utmärkt att slå dig ner i ett av alla de caféer som finns. Passa då på att beställa några av de fantastiska bakverken. Några av caféerna har till och med fritt WiFi så du kan passa på att skicka en hälsning hem.

Lämna inte Kraków utan att ha besökt chokladfabriken Krakówska Manufaktura Czekolady som gör fantastiska chokladskapelser. Efter att du har sett hur de tillverkar konstverken så kan du gå en trappa upp, beställa en kopp kaffe och avnjuta din inköpta choklad.

Nattlivet

Kraków bjuder på ett rikt nattliv med mycket förmånliga priser på både mat och dryck. Restauranger och uteserveringar är mycket måna om att få in gästerna till just sina stället. Du blir väl omhändertagen och servicen kan man således inte klaga på.

Så tar du dig hit

Boka hos oss, fyll i nedan formulär och vi skickar er pris, efter det bestämmer ni er.
Skicka inget formulär om ni inte tror ni skall åka. TACK!

NU KAN VI ERBJUDA ER VÅRA AVTALSPRISER FAST NI ENDAST ÄR NÅGRA STYCKEN RESENÄRER. HÄR VILKA OCH VILKEN MAT:

[contact-form-7 id=”9359″ title=”Hotell Paket Krakow”]