Recensioner

Recensioner från personer som bokat sin resa med Baltic Express och Polenresor.

Läs en reseberättelse från SPF (extern länk).

2016.04.14

Här med vill vi tacka Dig för en mycket bra arrangerad resa.
Särskild vill vi berömma era duktiga guider samt personalen på hotellet.
Mycket trevliga och hjälpsamma människor.

2015.09.07

Anders,

Stort tack till dig ifrån klass 9B på Ängdala för fantastiskt fin resa!  Alla jättenöjda???

Vänligen Marianne

2014.05.18.

Hej. Jag skulle vilja tacka dig för ditt arbete kring vår resa där vi för framtidens och mänsklighetens skull lär oss av historien och upplyser oss om tolerans och människors lika värde.
Det har gått väldigt bra. Över mina förväntningar.
Nu med denna erfarenhet ser jag fram emot att ordna detta igen med mitt team och med dig nästa år.

Stort tack till dig.

Best regards / Med vänlig hälsning

Mr. Özkan

Maj 2014, inte åkt ännu.

Vill passa på att tacka för en enormt bra service, jag har bokat skolresor med företag tidigare och aldrig varit i närheten av den här servicen!

MVH/Tomas.
Prolympia

JULI 2013.

Hej Anders!
Vi hade en fantastisk resa och var helnöjda.
Vi återkommer gärna fler gånger.
Ha en bra dag!

Mvh Carina

2013.05.19

Hallå Anders.

Här kommer ett stort tack från Herr & Fru Barbalics J

Allt på vår resa flöt som en dans.
Vi hade det jätte bra samt fint väder hela tiden.

Guidningarna var helt fantastiska
Och vi fick ut massor av det.

(Kommer att göra en hemsida och länka till Balticexpressbuss senare.)

Med vänlig hälsning
Peter

2013.05.08

Hej Anders

Vi kom hem enligt tidtabell och allt fungerat jätte bra.
Det var vår miss att inte kolla av första dagens tider ordentligt.
Sen flöt allting på mycket bra. Vi är jättenöjda med innehållet och upplägget.
Kanske vill vi göra en kortare variant nästa år och plocka ut vissa delar ur
¨programmet så inte resan behöver bli så många dagar.

Nästa gång bokar vi tidigare absolut.

Tack för all hjälp

MVH

Björn Eckerrot
2013.04.22

Hotellet fungerade jättebra.
Stora och fina rum, kanonbra frukost och middag.
Perfekt läge, då man visste att eleverna inte sprang ut mer än till den supermarketen vilket de tyckte var roligt.
Det gick bra och lätt att ta sig in till stan med såpårvagnen.

Anders, vi är supernöjda.
Tusen tack.
Åker gärna med er igen.
Bästa hälsningar

Mona

2013.02.26

Hej Anders!
Resan var jättebra! Förlåt att jag inte återkopplat till Dej. Jag har glömt bort.. allt funkade suveränt bra!
Jag är på kurs den här veckan men vi kan höras av. Mv anna

2013.04.22

Hej Anders
vill tacka dig för en otroligt bra genomförd vecka i Krakow!
Allt fungerade perfekt.
Bra hotell, mat, guidning och buss… ja allt fungerade utmärkt.
Alla nöjda här : )
Skickar mer feedback senare, är överhopad av arbetsuppgifter som t ex rättning av nationella prov odyl.

Bästa hälsningar
Mona

2012.08.28

Hej,

Stort TACK för en mycket väl upplagd och genomförd resa!
Allt fungerade perfekt. Mycket trevliga och kunniga guider, Maria i Budapest
och Josinna (rätt stavat?) i Krakow. Samtliga resenärer har uttryckt sin
fulla belåtenhet med arrangemangen, hotellen var bra, restaurangerna
trevliga och servicevänliga, bussarna förstklassiga.
Vi rekommenderar denna resa till våra systerföreningar.

Å SPF Lomma:s vägnar
Göran Rydner
Ordförande och medresenär

2012.04.24

Sitter nu med slutrapporten av vår fantastiska resa och då kom jag på att du
var intresserad av elevarbeten så här kommer två stycken, du får väl se om du
kan använda dem.
Reseberättelse 1.
Reseberättelse 2.

2012.05.12

Hej Anders!
Tack för bra support vid bokning och
genomförande av vår weekendtrip till Krakow!
Allt fungerade perfekt –
Och – framför ett extra tack till vår tolk i Auschwitz,
Killen som läst svenska i fem år och varit
fyra månader på Vadstena Folkhögskola –
Vilken perfekt svenska utan brytning!
Mvh/ Hanssons o Björkmans

2012.04.07 – 12
Hej Anders!

Då har vi vår resa till Polen bakom oss. Jag vill bara meddela att vi är mycket nöjda med den. Allt gick bra, guiden skicklig på att berätta för ungdomar!
Hotellet trevligt, programmet bra, utflykten med flottfärd mycket uppskattad, vi trivdes i Polen!
Stefan

Stefan Sandgren

Hej Anders,
här kommer omdöme från oss på resan vi gjorde 19-21 april 2011 till Krakow.

Fantastiskt upplägg, blandade intryck, både allvarsamma och trevliga i lagom blandning. Guiden Marlene var underbar med ungdomarna, kunnig och vänligt bemötande. Allt fungerade perfekt. Väl värt pengarna, vi återkommer gärna. Kolmårdens Församling

Här kommer en berättelse från vår dagbok från resan:
”Nu närmar vi oss slutet på denna resa, som varit fantastisk men samtidigt hemsk. Det är svårt att förstå allt man fick se och höra på Auschwitz-Birkenau, hur man kan utsätta människor för så brutala saker, beröva dem på allt de hade. Resan har varit superbra och vädret underbart. En resa man borde göra med alla konfirmander.”

TACK igen!

hälsning Kamilla

Kamilla Barkstedt

Församlingspedagog

2011.05.17 Monica Holst

Hej Anders !
Nu är 65+ arna hemma igen efter en helt otroligt trevlig resa.
Först vill vi tacka för vinet som vi fick av dig.Med facit ihand så var City hotel ett bättre hotel för grupper. God frukost men middagen lite spartansk, du vet man måste ju gnälla om något.Allt var välordnat med utflykter o bussresor.Sist men inte minst guiden,ett riktigt guldkorn, var rädd om henne.Tack ännu en gång för en trevlig resa.
MVH
Monica Holst

2011.05.03 Stig Hedlund.

Hej Anders,

Vi, åtta pensionärer från Ludvika, gjorde den 3-7 maj en resa till Krakow i regi av
Baltic Express.
Vi gjorde en guidad tur i Krakows underbara gamla stad, besökte Auschwitz-Birkenau
samt avslutade med den fantastiska saltgruvan Wieliczka.
Allt fungerade perfekt, precis enligt den i förväg gjorda planeringen.
Vår guide Marlena, en svensktalande polska, var mycket kunnig och dessutom en
behaglig och underbar människa.
Vår chaufför körde oss dit vi ville och var hela tiden på plats i god tid vid i förväg
uppgjorda mötesplatser.
Kort sagt en förträfflig resa, vilket samtliga deltagare tyckte.
Tack Baltic Express.

Stig Hedlund
Ludvika
2011.04.19 Kamilla Barkstedt

Hej Anders,
här kommer omdöme från oss på resan vi gjorde 19-21 april 2011 till Krakow.

Fantastiskt upplägg, blandade intryck, både allvarsamma och trevliga i lagom blandning. Guiden Marlene var underbar med ungdomarna, kunnig och vänligt bemötande. Allt fungerade perfekt. Väl värt pengarna, vi återkommer gärna. Kolmårdens Församling

Här kommer en berättelse från vår dagbok från resan:
”Nu närmar vi oss slutet på denna resa, som varit fantastisk men samtidigt hemsk. Det är svårt att förstå allt man fick se och höra på Auschwitz-Birkenau, hur man kan utsätta människor för så brutala saker, beröva dem på allt de hade. Resan har varit superbra och vädret underbart. En resa man borde göra med alla konfirmander.”

TACK igen!

hälsning Kamilla

2011.04.12,
Hej Anders! Ja tack, vi var nöjda med resan. Mycket fräscht hotell, bra och god mat (även om ungdomarna ”gnällde” lite över att det var lite upprepningsmat; potatis i olika former (mos, pommes frites) samt panerade/stekta schnitzlar/kyckling e.d. ) Inte mer upprepande än hemma i Sverige skulle jag kunna tänka mig. Gott tyckte i alla fall jag att det var. Och jag upplevde att Polen var så mycket mer ”utvecklat” än vad jag hade förväntat mig. Har dock inte varit där sedan 1972 då jag formellt ”interrailade” men i praktiken mest liftade mig fram tillsammans med en väninna. Marlena nämnde ocskå att Polen sedan EU-inträdet 2004 utvecklats mycket. Vilken otroligt sympatisk och bra guide, Marlena, precis som Du antytt tidigare: mesta möjliga antal * (=stjärnor) till henne!

2011.04.07 Alf Olsson

Hej Anders, vi är mycket nöjda med resan. Allting har fungerat bra.
Guidning i Krakow, övernattning på hotellet och Auschwitz med guide.
Logistiken med bussen perfekt. Det har varit en mycket minnesvärd resa
för oss alla. Jag klipper in ytterligare en kommentar från en av oss:

Mina eftertankar…

Tankar kommer och går…

Mina nära och kära har frågat mig ”Hur har du haft det”?
Vad svarar man och hur kan man förklara denna upplevelse?
Det var fantastiskt, fruktansvärt, horribelt och mycket intressant.
Det fantastiska var att ha ett härligt kollegialt gäng, där vi kunde
ventilera våra intryck och tankar eller bara få vara tyst och låta
allt få sjunka in.
Vi hade ett gott stöd i varandra!
För övrigt var allt mycket bra planerat organisationsmässigt!
Utan dessa fantastiska tolkar hade man inte fått denna information så
levande och förståeligt!
Jag kan bara säga TACK att jag fick vara en utav er på denna resa!

Helen

Alf Olsson
Lärare
2011.03.19 LINA LINDEFORS.

Hej!
Ursäkta för sent svar.
Resan var kanon! Allt gick superbra! Hotellet va fint, lite avlägset men vi fick skjuts av vår chaufför till och från centrum. Maten var helt OK! Guiden var så himla grym!
Jag hörde inget klagomål under hela resan från någon, så ett stort tack Anders för en kanonbra resa!

2011,02,08

Hej!

Resan till Polen med besök i Auschwitz, Birkenau och Saltgruvan var helt fantastisk. Allt klaffade enligt vår beställning och enligt era utfästelser. Hotellet var helt ok, nära till alla kulurutbud och Gamla Stan. Guiden var helt fantastisk mycket trevlig och tillmötesgående och kunde tala svenska helt perfekt. Transfern fungerade också helt perfekt.

Vi är alla väldigt nöjda med resan och kommer att rekommendera den och er resebyrå till våra vänner och bekanta.

Hjärtligt tack för hjälpen!

Gösta Jonsson Stockholm

2010,05,24

Tack Anders,
Allt förlöpte perfekt och Marlena var helt fantastisk med sitt lugn och kunskap.
Vi är helnöjda och jag hoppas vi inte har lämnat allt för många spår efter oss.
Återkommer till dig inför nästa läsår.
Varmt tack Anders och jag tillönskar också dig en trevlig sommar, för den kommer, var så säker!
Thore Skånberg

2010,04,20 Mikael Gränsgärd.

Vill som mamma bara tacka Er för allt jobb ni lagt ner för att våra barn ska kunna ta sig till Auschwitz. Dom kom iväg och är hur nöjda som helst.
Tack från en förälder vid Hedängskolan.

2010,03,25-30. Kerstin Rask,

Hej Anders!
Jag vet inte riktigt hur jag ska börja…
Vår Polenvecka blev helt suverän!
Våran guide Malena var fantastisk!
Busschauffören super trevlig!
Boendet var tipp topp!
Programmet fullspäckat men ändå väl anpassat!
Folkloreaftonen blev en avslappnad rolig kontrast till allt jobbigt i Auschwitz-Birkenau…
Vi har helt enkelt haft en UNDERBAR RESA!!!
Vi åker gärna med Balic Express igen och rekommenderar varmt andra att göra detsamma!
TUSEN TACK ANDERS FÖR DIN GODA SERVICE!!!

MVH Kerstin Rask Lind och Hedesundagänget

2010,03,23. Jonas Bilow, Studiefrämjandet Örebro.

Lägg

2010,03,23 Christian Gustafsson.

Resan var toppen, kanon väder, trevligt sällskap, bra guide, jag kommer högst troligt att resa
tillbaka till Krakow, en fantastisk stad. Så har du någon grupp från Värmland som vill ha en fotograf
med får du gärna tala om att jag gärna följer med och fotar åt dom.
Är ni en grupp så kontakta honom gärna om ni vill ha en fotograf med.
2010,03,09 Sten Appeltofft Söderfjärdsskolan i Vaxholm.

Tack för ditt mail. Hade tänkt skriva till dig ändå.
Vi kom hem igår kväll trötta och MYCKET nöjda! Resan var varit
jättebra: bra hotell, bra arrangemang, bra käk, mycket bra guidning!
! Allt har klaffat perfekt.
Enda problemet: när vi kom fram till hotellet på natten stämde inte
rumsfördelningen på antal 4-bädds, 3-bädds- och tvåbäddsrum, så vi fick
mitt i natten göra om rumsfördelningen. Men det gick bra – det var ju
bara ett litet problem i det stora hela.
Stort tack för ett gott samarbete. Jag kommer att rekommendera er till alla Sten

2010,03,13. Sören Gustafsson Härjedalens Gymnasieskola.

Kan kanske vara kul för dig med en utvärdering av resan. Jag deltog inte själv, som kanske har sett, men det var jag som organiserade den. Gruppen var så nöjda vid hemkomsten. Allt har fungerat perfekt med boende, transporter, restauranger osv och guiden var kanonbra.

2009,08,02

Hej Anders!
Jag ville bara knyta ihop säcken och skriva några rader om resan i augusti.
Jag upplever att ALLA, både ledare och ungdomar är MYCKET nöjda och glada över resan vi fick vara med om.
Busschaufförerna, Kamil och den icke engelskspråkiga som jag tyvärr glömt namnet på var mycket flexibla och tillmötesgående. Han som körde oss under lördagen ordnade dessutom med en släpkärra att ta bagaget i utan att vi frågat. Det var nog annars det enda som vi upplevde aningen problematiskt: att bussen inte hade plats för bagage. Men det ordnade sig under upp resan.

Guiderna Marlena och Justyna ger vi högsta betyg. Tacksamt med BRA svensk guidning. Några ungdomar hade nog haft lite problem annars. Nu kunde de vara mycket frimodiga i att fråga om saker och ting. Sedan var ju resan vältrimmad. Dels var det Maximilian Kolbes dödsdag när vi var i Auschwitz så det var ju speciellt, samt Marie upptagelses dag när vi kom till Jasna Gora i Chestochowa. Intrycken blev nog inte mindre starka av det. Nu hoppas vi på ett litet reportage i lokaltidningen och ungdomarna ska berätta om sin resa i några gudstjänster under hösten.

Jag ber dig framföra våra hälsningar och vår tacksamhet till de fyra som gjorde det så bra. Och till dig förstås som ordnade ihop allting! Vi kanske hörs om andra projekt längre fram…

Allt gott och välsignelse önskar jag dig!
Pontus Johansson, Falköping.

2009,08,26

Hej Anders!

Jag vill bara tacka för en otroligt bra resa som vi hade i Krakow 26-29 augusti med klass 9D2 från Bergtorpsskolan i Täby.

Hela resan fungerade i minsta detalj och om det fanns osäkerheter så var det lätta att få tag på någon som kunde hjälpa till.

Dag 1
Bussen stod på flygplatsen (trots att vi var sena)
Trevlig busschaufför
Mycket trevlig lunchrestaurang i Krakow – god service
Bra svensktalande guide i Krakow (Ewa)
Hotellet hade bra placering och var jätte fräscht och trevlig personal

Dag 2
Kanonguid + guidning i Auschwitz (svensktalande)- lång dag men fantastiskt
Allt fungerade med lunchen som vi tidigarelagt till 13.00

Dag 3
Bra svensktalande guide i saltgruvan
Trevlig fri eftermiddag
och tillsist
Supertrevlig middag med folklore!!!! Det blev succé hos eleverna!!!

Som sagt en kanonresa och vi hade härligt väder hela vistelsen (+30)

Tack ännu en gång!!!
Mvh Susan Hellström

KONTAKT.
Anders Lundgren:
Tfn: 0708 42 42 81.

info@polenresor.se
www.polenresor.se

Länkar med samma/liknande resor till Polen:

www.biletyautobusowe.se
www.skolresor.org
www.billigabussresor.com
www.auschwitz.se
www.vitabussarna.se
www.balticexpressbuss.se